axmacher


Waarde: 15000 Euro

Overzicht

Ik ben in 1999 begonnen met het opbouwen van mijn home-theater set. Dit is eigenlijk gekomen doordat ik een dvd’tje van iemand kreeg. Ik heb toen een simpele samsung dvdspeler (525 meen ik) gekocht. Deze voldeed na een maand al niet, en heb toen besloten om mijn toen huidige set (yamaha) weg te doen + tv + speakers. Heb als eerste de tv gekocht (thomson staat nu op de slaapkamer inmiddels al weer). Daarna langzaam de rest van onderstaande set gekocht en soms vervangen. Ben inmiddels een (denk ik) serieuze veramelaar van dvd’tjes. Ben zeer tevreden over de set en het geluid.

Bronnen

Beeld speel ik af op een Beamer (alweer een oudje Toshiba ET-1) een Thomson 32 inch tv (slaapkamer) en in de woonkamer op een Samsung 40" full HD TV (le40a552). Heb  digitaal tv aangevraagd met hd kanalen, ben benieuwd!

Op De toshiba heb ik ook de Wii spelcomputer aangesloten (waar hij nog in ruime mate voor voldoet). 

Versterking

De Yamaha heb ik in 2000 gekocht voor het toen nog schappelijke bedrag van 10.000 gulden! Maar is echt ieder gulden waard. Dit omdat ik veel waarde hecht aan stereo geluid wat deze perfect aanstuurt. Ondanks het ontbreken van HDMI aansluitingen en de laatste DTS standaards wil ik hem dus niet inruilen voor iets nieuws. Dit buiten het feit dat deze versterker echt PRACHTIG is gebouwd.

De DVD 796 is natuurlijk enigszinds achterhaald maar om estetische en melangolieke  redenen kan ik er geen afscheid van doen.

De Samsung Blu-ray speler (1500) valt mij zeer mee, snelle laadtijd (voor blu-ray dan) en nog disc competabillity issues gehad. Gebruik hem alleen voor blu-ray.

 

 

 

Speakers

Heb eigenlijk al mij speakers nu zo''n jaar of 6. Ben er zeer tevreden over, en zie dan ook geen reden tot upgrade o.i.d.. De JBL TIK 6 zijn uiteraard de trots van de set. De mission 771e gebruik ik als voor en achter effect speakers (2 paar ) De 77C1 Center speaker heb ik zowel voor als achter geplaatst (De yamaha DSP AX1 is 6.1)

De Rel Q100e is door de grote van de speakers en de JBL''s mischien een beetje overbodig, maar ben er toch nog steeds blij mee.

  

Video

Ik heb in mijn slaapkamer en woonkamer een CFULLHDMA videostreaming speler aangesloten via een gigabit netwerk waarbij de content van een NAS Server van netgear komt (deze ondersteunt ook standaard de 2 squeezeboxen d.m.v. geinstalleerde slimserver). Op de NAS heb ik mijn CD collectie op 320kbps geript. De media streamers van Conceptronic gebruik ik voor tv series die nog niet zijn verschenen op DVD (my name is earl, family guy, generation kill, the office usa etc). De NAS heeft ook een eigen bittorrent client, waardoor ik om te downloaden geen pc nodig heb.

Interlinks & Kabels

Bekabeling speakers met Oehlbach silverstream flatkabel en Bsndridge Superflex 2x2,5mm

HDMI Kabels (CFULLHDMA en de BP-1500) van Conceptronic 

Kabel ultralink 10 meter (Subwoofer) 

IXOS 1000 Gold Gamma + Profigold Toslink (Squeezebox)

Oelhbach Toslinkkabel Hyper Profi Opto (Yamaha 796)

 

 

Mijn koptelefoon is de Sennheiser HD-595. Gewoon een goede koptelefoon maar gebruik hem zelden.

Accesoires & overig

De Squeezebox Classic bedien ik met de Duet (gebruik deze dus eigenlijk als een luxe remote). Vind de Squeezebox wel de meest waardevolle aanvulling op mijn set, het geeft een heel nieuwe dimensie aan muziek spelen en werkt echt ongelofelijk goed (klinkt uiteraard ook goed). De Content die ik afspeel is voor 99% van originele cd''s die ik zelf rip. Heb mijn tuner weggedaan, gebruik de squeezebox ook als radiotuner.

Mijn DVD Collectie: http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/axie

Om alles goed te bedienen gebruik ik in de woonkamer de Harmony One (slaapkamer de 785). De Harmony One is echt een ongelofelijk knappe remote en echt een aanrader voor iedereen (je moet er wel eenmalig fors tijd in investeren maar dan heb je ook wat!). 

Messages